Selecteer uw land of regio in het menu of door te klikken op de wereldkaart *
Country Selector Alternate Image


Pers


  Persbericht

  13/10/2010

  Schneider Electric levert universele laadpalen voor elektrische voertuigen in servicestations van Total Belgium

  Brussel, 13 oktober 2010 – Schneider Electric levert 6 universele laadpalen voor elektrische voertuigen voor het experimentele netwerk van de Plug to Drive-servicestations van Total Belgium.

      

  Schneider Electric ontwikkelde voor deze toepassing volledige en universele laadpalen die aan het lastenboek van Total Belgium beantwoordt en waarmee de consument voor ieder type voertuig over alle mogelijke opties beschikt - van een normale tot een snelle laadcyclus. Zo kunnen aan de laadpalen niet alleen elektrische voertuigen die met wisselstroom van 16 A, 32 A en 63 A, maar ook modellen die met gelijkstroom tot 125 A werken, worden opgeladen.

   

  “Door zijn oplossing in de bestaande infrastructuur en het bestaande exploitatiesysteem van Total België te integreren, toont Schneider Electric aan dat het nu al een systeem kan aanbieden waarmee elektrische voertuigen op een eenvoudige manier kunnen worden opgeladen", verklaarde Jean-Paul Brees, voorzitter van Schneider Electric België, in dit verband. Op basis van het totaalaanbod dat binnen het Plug to Drive-netwerk van Total Belgium wordt aangeboden, zal kostbare informatie kunnen worden ingewonnen over het gebruik van laadpalen voor elektrische voertuigen in servicestations”.

   

  Het Plug to Drive-netwerk, dat op 11 oktober 2010 door de heren Patrice Brès, Algemeen Directeur van Total Belgium, en Didier Dubois, Netwerk Directeur van Total Belgium, in aanwezigheid van de Belgische Staatssecretarissen Etienne Schouppe en Bernard Clerfayt, werd ingewijd, draagt bij tot de ontwikkeling van milieuvriendelijke mobiliteit. Dankzij dit netwerk kunnen de eerste gebruikers van elektrische voertuigen dan ook rekenen op een zekere bevoorrading van elektrische energie. De innoverende Plug to Drive-stations zijn in de stadszone van Brussel, Antwerpen en Namen gelegen

  Over Schneider Electric
  Als wereldmarktleider op het vlak van energiebeheer is Schneider Electric aanwezig in meer dan 100 landen ter wereld en biedt het bedrijf geïntegreerde oplossingen aan voor een groot aantal marktsegmenten. De groep is marktleider op het vlak van energie, infrastructuur, industriële processen, gebouwenautomatisering, datacentra en netwerken en is nadrukkelijk aanwezig in het segment van residentiële toepassingen. Gericht op een veilige, betrouwbare en efficiënte energievoorziening realiseerden de 100.000 medewerkers van het bedrijf in 2009 een omzet van meer dan 15,8 miljard euro door de beste, duurzame energieoplossingen aan te bieden aan particulieren en organisaties
  www.schneider-electric.com/electric-vehicle 

  Press Contact :
  Schneider Electric
  Yve Roy
  Tél. +32 (0)2 37 37 932
  Fax +32 (0)2 37 57 870