Selecteer uw land of regio in het menu of door te klikken op de wereldkaart *
Country Selector Alternate Image


Pers


  Persbericht

  14/01/2011

  Schneider Electric stelt oplossingen voor het opladen van elektrische auto's voor op het 89ste Autosalon in Brussel

  Brussel (België), 14 januari 2011 - Als wereldleider in energiebeheer wil Schneider Electric een belangrijke rol spelen in de democratisering van elektrische auto's. Alle bedrijven binnen de Groep worden aangespoord om oplaadoplossingen voor elektrische auto's voor te stellen die eenvoudig, veilig en beschikbaar zijn, goede prestatie leveren en het milieu respecteren.

  Ter gelegenheid van het 89ste Autosalon in Brussel, dat plaatsvindt in Brussels Expo van 14 tot 23 januari 2011, zal Schneider Electric aanwezig zijn op de stands van verschillende autofabrikanten, waar de oplaadpalen rechtstreeks gedemonstreerd zullen worden in de tentoonstellingsruimte voor de elektrische auto's.

  Maar het is vooral op de piste voor elektrische auto's in Paleis 2 dat Schneider Electric het meest prominent aanwezig zal zijn. Aanvullend op de universele "Plug-to-drive" oplaadpaal gebruikt door Total, zal Schneider Electric verschillende andere palen ter beschikking stellen voor het opladen van elektrische auto's van een oppervlakte van 1200 m². In de ontvangstruimte van de piste zal Schneider Electric zijn visie en oplossingen voor het opladen van elektrische auto's voorstellen.

  Duurzame integratie van elektrische auto's in de stedelijke ruimte
  De technologische oplossingen van Schneider Electric maken het mogelijk het hoofd te bieden aan de drie grote uitdagingen waarvoor de oplaadinfrastructuur door de toekomstige verspreiding van elektrische auto's zal staan:

  • De veiligheid van de consument en de installaties garandren,
  • Oplaadpunten beschikbaar en eenvoudig te gebruiken maken, in alle gebruiksomstandigheden, binnen de bestaande infrastructuur,
  • Intelligent energiebeheer voorstellen om elektrische auto's te integreren in de nieuwe intelligente elektrische netwerken ("Smart grid").

  Het grote verschil met de klassieke thermische voertuigen die we vandaag gebruiken, is het concept van opladen van de elektrische auto: we willen namelijk opladen wanneer we stoppen, en niet stoppen om op te laden!
  We moeten dus soorten oplaadinfrastructuren bedenken waarbij het voertuig volledig kan worden opgeladen en die voldoen aan de gewoonten van de gebruiker in verband met de stopplaats:

  • Bij langdurig stoppen ('s nachts thuis, overdag op de werkplaats) kan een volledige oplaadbeurt van 6 tot 8 uur plaatsvinden op een huishoudelijke of specifieke installatie,
  • Voor kortstondig stoppen (parking, winkelcentrum, parkeren langs de weg, lunchpauze,...) voor ongeveer 1 tot 2 uur, kan het opladen aan gemiddelde snelheid plaatsvinden via een specifieke oplaadpaal,
  • In bepaalde gevallen blijft het nodig om te stoppen en het voertuig op te laden (bij een lang traject of intensief professioneel gebruik, zoals voor taxi's of bepaalde wagenparken): in dit geval is het nodig om het voertuig erg snel op te laden, in 15 tot 20 minuten.

  Zoals u ziet gebeurt dit vandaag not niet op deze manier, maar moet de consument nieuwe manieren gaan bedenken! Daarom is Schneider Electric betrokken bij verschillende demonstratieprojecten met als doel:

  • experimenten met aanbiedingen van elektrische mobiliteit mogelijk te maken,
  • verschillende operationele oplaadoplossingen en de aanvaardbaarheid ervan bij klanten te testen,
  • de kapitalisatie van informatie over de ontplooiing van een oplaadinfrastructuur mogelijk te maken.

  Als wereldleider in energiebeheer heeft Schneider Electric de nodige knowhow ontwikkeld om deze transformatie te begeleiden. De Groep wil niet alleen een oplaadpaal ontwikkelen, maar wel een volledige oplossing voor het opladen van elektrische auto's: een oplaadpaal en de daaraan gekoppelde services.
  Deze infrastructurele oplossingen garanderen niet alleen dat het opladen in alle veiligheid kan worden uitgevoerd, maar ze optimaliseren het vermogen van de lading in functie van de behoeften van de aangesloten auto en het beschikbare vermogen op het elektrische net. Bovendien kunnen de oplaadpalen de gebruiker informeren over de beschikbaarheid en de voortgang van het laden en zelfs waarschuwen wanneer de auto volledig opgeladen is. In de toekomst kunnen deze oplaadpalen hernieuwbare energiebronnen die op het net beschikbaar zijn indentificeren en gebruiken om het voertuig op te laden.

  We staan momenteel aan de vooravond van een nieuwe en gepassioneerde wereld, waarin mensen steeds meer elektrisch zullen rijden. In dit avontuur wil Schneider Electric een belangrijke rol spelen!

  Voor meer informatie over de oplossingen van Schneider Electric voor het opladen van elektrische auto's: www.schneider-electric.be

  Over Schneider Electric
  Als specialist in energiebeheer aanwezig in meer dan 100 landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor verschillende marktsegmenten. De Groep heeft een positie als wereldleider op het gebied van energie en infrastructuur, industriële procedés, automatisering in de bouwsector, gegevenscentra en -netwerken en is ook goed vertegenwoordigd inzake toepassingen voor particuliere woningen. Meer dan 100.000 medewerkers worden gemobiliseerd om energie veilig, betrouwbaar en doeltreffend te maken. In 2009 hebben ze samen een omzet van meer dan 15,8 miljoen euro gerealiseerd. Bovendien engageren onze mensen zich om personen en organisaties te helpen hun energie zo goed mogelijk te gebruiken.
  www.schneider-electric.com 

  Perscontact:
  Schneider Electric
  Yves Roy
  Schneider Electric
  Christian Laurent
  Tél. +32 (0)2 37 37 932
  Fax +32 (0)2 37 57 870
  yves.roy@be.schneider-electric.com 
  Tél. +32 (0)2 37 37 953
  christian.laurent@be.schneider-electric.com