Selecteer uw land of regio in het menu of door te klikken op de wereldkaart *
Country Selector Alternate Image


Pers


  Persbericht

  28/11/2011

  Schneider Electric neemt eerste elektrische auto voor het personeel in ontvangst

  • Nissan heeft de sleutels van een Nissan Leaf overhandigd aan Schneider Electric
  • Schneider Electric biedt oplossingen om de elektrische auto op te laden

  Brussel (België), 28 november - Als wereldleider in energiebeheer wil Schneider Electric een belangrijke rol spelen in de democratisering van elektrische auto's. Alle bedrijven binnen de Groep worden aangespoord om oplaadoplossingen voor elektrische auto's voor te stellen die eenvoudig, veilig en beschikbaar zijn, goede prestatie leveren en het milieu repsecteren.

  Wat de engagementen van Schneider Electric betreft, wil het bedrijf een voorbeeld stellen. Daarom heeft Schneider Electric beslist een elektrische auto aan te kopen om deze nieuwe oplossing voor mobiliteit te promoten en de medewerkers de kans te geven om deze auto te testen en hun ervaringen te delen.

  Op 24 november 2011 hebben Yvan Brusselmans, Fleet Account Manager bij Nissan Belux en Hans Van Clutsem, Algemeen Directeur van de groep Duyck, officiële concessiehouder van het merk in Sint-Pieters-Leeuw, de sleutels van een Nissan Leaf overhandigd aan Jean-Paul Brees, Algemeen Directeur van Schneider Electric België. De nieuwe elektrische auto, die bekroond werd als auto van het jaar 2011, maakt vanaf nu deel uit van het wagenpark van de onderneming. De elektrische auto krijgt een plaats aan de receptie van de site te Dieweg, in Ukkel, en wordt ter beschikking gesteld van het personeel van Schneider Electric, voor dagelijks gebruik in normale omstandigheden in de stad. De auto wordt opgeladen via een oplaadpaal die is ontworpen en vervaardigd door Schneider Electric en deel uitmaakt van de oplossingen om elektrische voertuigen op te laden.

  Duurzame integratie van elektrische auto's in de stedelijke ruimte

  De technologische oplossingen van Schneider Electric maken het mogelijk het hoofd te bieden aan de drie grote uitdagingen waarmee de oplaadinfrastructuur door de toekomstige verspreiding van elektrische auto's te kampen krijgt:

  • de veiligheid van de consument en de installatie garanderen,
  • oplaadpunten, beschikbaar en gebruiksvriendelijk te maken, in alle omstandigheden, binnen de bestaande infrastructuur,
  • intelligent energiebeheer voorstellen om elektrische auto's te integreren in de nieuwe intelligente elektrische netwerken ("Smart grid").

  Het grote verschil met de klassieke thermische voertuigen die we vandaag gebruiken, is het concept van opladen van de elektrische auto: opladen wanneer we stoppen en niet stoppen om op te laden!

  We moeten dus soorten oplaadinfrastructuur bedenken waarbij het voertuig volledig kan worden opgeladen en die voldoen aan de gewoonten van de gebruiker in verband met de stopplaats:

  • bij langduring stoppen ('s nachts thuis, overdag op de werkplaats) kan een volledige oplaadbeurt van 6 to 8 uren plaatsvinden op een huishoudelijke of specifieke installatie,
  • voor kortstondig stoppen (parking, winkelcentrum, parkeren langs de weg, lunchpauze,...), voor ongeveer 1 tot 2 uur, kan het opladen aan gemiddelde snelheid plaatsvinden via een specifieke oplaadpaal,
  • in bepaalde gevallen blijft het nodig om te stoppen en het voertuig op te laden (bij een lang traject of intensief professioneel gebruik, zoals voor taxi's of bepaalde wagenparken); in dit geval is het nodig om het voertuig erg snel op te laden, in 15 tot 20 minuten.

  Zoals u ziet gebeurt dit vandaag nog niet op deze manier, maar moet de consument nieuwe manieren gaan bedenken! Daarom is Schneider Electric betrokken bij verschillende demonstratieprojecten met als doel:

  • verschillende elektrische mobiliteitsmogelijkheden ui te testen,
  • verschillende operationele oplaadoplossingen en de aanvaardbaarheid ervan bij klanten te testen,
  • de kapitalisatie van informatie over de ontplooiing van een oplaadinfrastructuur mogelijk te maken.

  Als wereldleider in energie heeft Schneider Electric de nodige knowhow ontwikkeld om deze transformatie te begeleiden. De Groep wil niet alleen een oplaadpaal ontwikkelen, maar wel een volledige oplossing voor het opladen van elektrische auto's: een oplaadpaal en de daaraan gekoppelde services.

  Deze infrastructurele oplossingen garanderen niet alleen dat het opladen in alle veiligheid kan worden uitgevoerd, maar ze optimaliseren het vermgoen van de lading in functie van de behoeften van de aangesloten auto en het beschikbare vermogen op het elektrische net. Bovendien kunnen de oplaadpalen de gebruiker informeren over de beschikbaarheid en de voortgang van het laden en zelfs waarschuwen wanneer de auto volledig opgeladen is. In de toekomst kunnen deze oplaadpalen hernieuwbare energiebronnen beschikbaar op het net identificeren en deze gebruken om het voertuig op te laden.

  We staan momenteel aan de vooravand van een nieuwe en gepassioneerde wereld, waarin mensen steeds meer elektrisch zullen rijden. In dit avontuur wil Schneider Electric een balangrijke rol spelen!

  Voor meer informatie over de oplossingen van Schneider Electric om elektrische auto's op te laden : EVlink oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen

  PS: Voor het 2de jaar op rij zal Schneider Electric aanwezig zijn op het volgende Autosalon in Brussel, dat doorgaat van 10 tot 22 januari 2012 in Brussels Expo. De Groep zal er de oplossingen om elektrische auto's op te laden voorstellen op de stand in de ruimte voor Cleaner Mobility in Paleis 7.

  Over Schneider Electric
  Als specialist in energiebeheer aanwezig in meer dan 100 laden, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor verschillende marktsegmenten. de Groep heeft een positie als wereldleider op het gebied van regie en infrastructuur, industrie en machineconstructeurs, niet-residentiële gebouwen, gegevenscentra en -netwerken en particuliere woningen. Meer dan 100.000 medewerkers worden gemobiliseerd om energie veilig, betrouwbaar, productief en schoon te maken. In 2010 hebben ze samen een omzet van 20 miljard euro behaald. Bovendien engageren ze zich ten opzichte van personen en organisaties, om hen te helpen hun energie zo goed mogelijk te verbruiken.

  Contactpersoon pers
  Schneider Electric
  Yves Roy
  Contactpersoon pers
  PRP
  François Gehot
  Phone: +32 (0)495 59 75 17
  yves.roy@schneider-electric.com 
  Phone: +32 (0)475 85 91 16
  fgehot@prp.eu