Selecteer uw land of regio in het menu of door te klikken op de wereldkaart *
Country Selector Alternate Image


Pers


  Persbericht

  18/12/2013

  In Belgïe, finaliseert Schneider Electric IT Benelux BV zijn toenadering met Schneider Electric nv/sa

  Schneider Electric IT Benelux BV,wereldmarktleider van geïntegreerde en bedrijfskritische services voor stroomtoevoer en koeling, laat met ingang van 1 januari 2014 haar Belgische teams integreren met Schneider Electric NV/SA.

  Kort overzicht van de historiek
  Het huwelijk tussen het Amerikaanse APC, wereldmarktleider in gewaarborgde stroomvoorzieningssystemen en het Franse Schneider Electric, de wereldspecialist in energiebeheer dateert al van 2007. Op de Benelux-markt begonnen beide teams al zeer snel samen te werken onder de naam Schneider Electric IT Benelux BV. Dit gebeurde onder meer vanuit het Belgische hoofdkantoor in Anderlecht (Paepsem Business Park).
  Om de operationele efficiëntie van de groep in België te versterken,verhuisde de Belgische afdeling van Schneider Electric IT Benelux BV in 2012 naar de historische gebouwen aan de Dieweg in Ukkel.
  Het eindpunt van deze beweging ligt dus op 1 januari 2014, datum waarop het Belgische gedeelte van Schneider Electric IT Benelux BV volledig zal zijn geïntegreerd in de juridische entiteit SchneiderElectric nv/sa.

  Een strategie gebaseerd op het behoud van energie
  Als grote speler op het gebied van de levering van kritische diensten inzake elektrische stroomvoorziening en koeling stelt APC by Schneider Electric hard- en softwareoplossingen voor om kritische industriële en particuliere
  informaticatoepassingen en -systemen te beveiligen. APC by Schneider Electric renoveert continu om haar klanten eco-energetische oplossingen aan te bieden die een volledig en intelligent beheer mogelijk maken van de levenscyclus van hun infrastructuur.
  Het aanbod van APC by Schneider Electric omvat omvormers, nauwkeurige airconditioning, informaticaslots, fysieke beveiliging, ontwikkelingsen beheersoftware voor de evolutie van datacenters en niet te vergeten de oplossing InfraStruXure®, een modulaire architectuur voor de integratie, de koeling en het beheer van de elektrische stroomvoorziening. De kernidee is hierbij de ontwikkeling van nieuwe producten en oplossingen onder het motto: “alles steeds beter bewaakt, gecontroleerd en efficiënter!”

  Een toenadering met respect voor de aanwezige kennis
  APC by Schneider Electric is een bijzonder goed gekend merk in de IT-wereld. Daarom zullen de producten onder deze merknaam verder worden verkocht. Vanaf 1 januari 2014 zullen de technische en commerciële teams, die verantwoordelijk zijn voor het merk APC (producten, oplossingen en diensten), u een visitekaartje afgeven met het logo van Schneider Electric. Dit om u duidelijk te maken dat ze allemaal behoren tot dezelfde, grote organisatie. Hoewel de toenadering effectief in een enkele wettelijke entiteit een feit is, blijft de dienst naverkoop verzekerd. Deze toenadering is ook in het belang van de klant die nu, ongeacht zijn vraag met betrekking tot het energiebeheer, een beroep kan doen op specialisten van Schneider Electric en hierbij de garantie heeft van een goede coördinatie van zijn noden.
  Bijgevolg blijft de specialiteit van de gewaarborgde stroomvoorziening, hoewel volledig geïntegreerd binnen Schneider Electric, een bijzondere expertise gericht op de specifieke behoeften van onze klanten en onze partners. Dit alles om de beroepservaring te behouden en te waarborgen.
  ###

  Over Schneider Electric
  Als wereldspecialist in energiebeheer met een aanwezigheid in meer dan 100 landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor verscheidene marktsegmenten. De Groep geniet een leiderspositie op de markt van de energie en de infrastructuur,  in industriële processen, Building Automation, gegevenscentra en netwerken en een grote aanwezigheid op de residentiële markt. Geëngageerd om energie betrouwbaarder, veiliger, efficiënter en productiever te maken, hebben de 140.000 medewerkers van Schneider Electric in 2012 een omzet  van 24 miljard euro geboekt. Elke dag opnieuw zetten zij zich in om individuen en organisaties te helpen het meeste uit hun energie te halen.
  www.schneider-electric.com

  Public Relations Partners
  Sophie Vreven
  + 32 (0)2 761 08 29
  svreven@prp.beveolia.com
  Schneider Electric
  Yves Roy
  + 32 (0)2 37 37 932
  yves.roy@schneider-electric.com