Selecteer uw land of regio in het menu of door te klikken op de wereldkaart *
Country Selector Alternate Image


Pers


  Persbericht

  17/01/2014

  Schneider Electric neemt Invensys over

  Op 17 januari 2014 is de overname van Invensys door Schneider Electric door alle stakeholders goedgekeurd en werd de transactie afgerond. Deze acquisitie betekent dat twee toonaangevende bedrijven op de industriële markt samen een sterkere, wereldwijde, innovatieve, technologische onderneming zullen vormen met een uitstekende marktpositie op het gebied van geïntegreerde industriële automatisering, software en energiebeheer.

  Deze acquisitie biedt de klanten van Schneider Electric en Invensys meer waarde in deze marktsegmenten. Door de technologische, innovatieve en ontwikkelingscapaciteiten van Schneider Electric en Invensys met elkaar te combineren, worden nieuwe systemen, toepassingen en technologieën met een snellere time-to-market gecreëerd. Samen kunnen Schneider Electric en Invensys een  verbeterd portfolio van oplossingen en diensten aan al onze klanten leveren voor nog betere technieken en operational excellence.

  Met deze acquisitie creëren Schneider Electric en Invensys een wereldwijde leider op het gebied van industriële automatisering, met een evenwichtiger aanwezigheid in alle regio's. Wij verwerven meer bekendheid in Noord-Amerika en in opkomende markten en een grotere veerkracht op de markt, zodat we de cyclische aard van het moderne bedrijfsleven beter kunnen beheersen en snel op nieuwe technologische trends kunnen reageren.

  Dit is een volgende stap op weg naar een wereldwijd concurrerende onderneming met expertise op het gebied van industriële automatisering, software en energiebeheer. Ons gecombineerd portfolio, inclusief  onze erkende merken, zal onze leiderschapspositie op de markt versterken en groei in alle regio's versnellen.

  Gedurende de integratie van onze twee bedrijven de komende paar maanden zal er meer informatie op deze website worden geplaatst. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met uw contactpersoon van Schneider Electric of Invensys.

  Over Schneider Electric
  Als wereldspecialist in energiebeheer met een aanwezigheid in meer dan 100 landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor verscheidene marktsegmenten. De Groep geniet een leiderspositie op de markt van de energie en de infrastructuur,  in industriële processen, Building Automation, gegevenscentra en netwerken en een grote aanwezigheid op de residentiële markt. Geëngageerd om energie betrouwbaarder, veiliger, efficiënter en productiever te maken, hebben de 140.000 medewerkers van Schneider Electric in 2012 een omzet  van 24 miljard euro geboekt. Elke dag opnieuw zetten zij zich in om individuen en organisaties te helpen het meeste uit hun energie te halen.
  www.schneider-electric.com 

  Persrelaties
  Schneider Electric
  Yves Roy
  Tel. +32 2 37 37 932
  yves.roy@schneider-electric.com