Selecteer uw land of regio in het menu of door te klikken op de wereldkaart *
Country Selector Alternate Image


Pers


  Persbericht

  24/11/2015

  De Schneider Electric Stichting reageert positief op de uitnodiging van de Koning Boudewijnstichting om te helpen bij de bestrijding van energiearmoede in België

  Op initiatief van de Koning Boudewijnstichting werd de eerste barometer van de energiearmoede onlangs gepubliceerd. Hij levert een duidelijk beeld op van de situatie van een groeiend aantal Belgische gezinnen. De Schneider Electric Stichting heeft de uitnodiging van de Koning Boudewijnstichting aanvaard om, onder de vleugels van de Fondation de France, het platform te vervoegen dat de strijd aangebonden heeft tegen de energiearmoede. Daarmee schaart de Stichting zich aan de zijde van enkele andere grote actoren uit de academische en industriële sectoren en uit het verenigingsleven die actief zijn in België. Ze willen hun deskundigheden bundelen om concrete oplossingen te vinden om de energiebreuk in ons land te bestrijden.

  De Schneider Electric Stichting werd opgericht in 1998. Onder de vleugels van de Fondation de France wil deze Stichting, samen met haar partners, oplossingen vinden voor de energieproblemen van de armsten in de hele wereld. In de nieuwe economieën steunt ze beroepsopleidingsprojecten in verband met energie en levert op die manier een bijdrage tot het programma van Schneider Electric voor toegang tot de energie. In de ontwikkelde economieën bestrijdt de Stichting de energiearmoede door opleidings- en sensibiliseringsprogramma's voor te stellen voor de betrokken gezinnen. Het engagement van de medewerkers van Schneider Electric ligt aan de basis van de activiteiten van de Stichting.

  Haar verbintenissen op het platform van de strijd tegen de energiearmoede, dat bezield wordt door de Koning Boudewijnstichting, zijn een onderdeel van een van de drie bijdragen van een bedrijfsprogramma tegen de energiearmoede dat ook de volgende punten bevat: investering in sociale en solidaire ondernemingen en ontwikkeling van een speciaal aanbod dat aangepast is aan personen in een situatie van energiearmoede. Schneider Electric zal hier concrete oplossingen voorstellen door zijn wereldwijd erkende deskundigheid op het gebied van energiebeheer ter beschikking te stellen.

  Jean-Paul Brees   

  Jean-Paul Brees, Directeur-generaal en Country President van Schneider Electric in België: "We zullen enthousiast samenwerken op het platform van de strijd tegen de energiearmoede van de Koning Boudewijnstichting. We zijn er immers van overtuigd dat er snel concrete voorstellen kunnen worden geformuleerd voor alle betrokken gezinnen in ons land. Dankzij de verzameling van de deskundigheden en de gezamenlijke inspanningen van alle medewerkers op dit platform, hopen we dat deze structurele oplossingen ook aanleiding zullen geven tot acties van de plaatselijke verenigingen van wie we de inspanningen en het engagement hierbij willen eren."

  Voor Schneider Electric is de toegang tot energie een fundamenteel mensenrecht. Wij willen dat elke inwoner van deze planeet, en dus ook elke Belg, toegang heeft tot een zekere, betrouwbare, efficiënte en duurzame energie. Schneider Electric wil oplossingen vinden die een evenwicht creëren tussen de CO2-voetafdruk van onze planeet en het onbetwistbare recht van iedereen op kwaliteitsenergie. Bij Schneider Electric heeft deze uitdaging een naam gekregen: Life Is On.

  Over Schneider Electric
  Schneider Electric is de wereldspecialist in energiebeheer en automatisatie, en heeft in 2014 een omzet gehaald van 25 miljard euro. Onze 170.000 medewerkers beantwoorden aan de behoeften van onze klanten in meer dan 100 landen. Ze helpen deze klanten om hun energie en hun processen op een zekere, betrouwbare, efficiënte en duurzame manier te beheren. Onze technologieën, software en services met een bijzonder ruim gamma - van de eenvoudigste schakelaars tot de meest complexe besturingssystemen - geven onze klanten de mogelijkheid om het beheer en de automatisering van hun activiteiten te optimaliseren. Onze geconnecteerde technologieën leveren een sterke bijdrage tot de herinrichting van de industrieën, tot de omvorming van de steden en tot de verrijking van het leven van hun inwoners.
  Bij Schneider Electric heet dat: Life Is On.
  www.schneider-electric.com

  www.kbs-frb.be

  www.schneider-electric.com/ww/en/about-us/foundation.jsp

  Contact Media
  Schneider Electric
  Yves Roy
  + 32 (0) 37 37 932
  yves.roy@schneider-electric.com
  Contact Media
  Two cents
  François Géhot
  +32 (0) 475 85 91 16
  fg@twocents.be