Selecteer uw land of regio in het menu of door te klikken op de wereldkaart *
Country Selector Alternate Image


Pers


  Persbericht

  26/11/2015

  Aan de vooravond van de klimaatconferentie van Parijs gaat Schneider Electric nieuwe verbintenissen aan voor duurzame ontwikkeling

  De Groep breidt haar doelstellingen in verband met duurzame ontwikkeling uit en wil binnen 15 jaar een neutrale koolstofbalans kunnen voorleggen voor al haar sites.

  Rueil-Malmaison (Frankrijk), 26 november 2015 – Aan de vooravond van de klimaatconferentie van Parijs (COP21), stelt Schneider Electric, de wereldspecialist in energiebeheer en automatisering, 10 verbintenissen voor in verband met duurzame ontwikkeling. In samenhang met de Planeet & Maatschappij Barometer, het scorebord voor duurzame ontwikkeling van Schneider Electric sinds 2005, maken deze verbintenissen deel uit van het twee graden pad en leveren ze een bijdrage tot de Doelstellingen in verband met Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties.

  Met deze 10 verbintenissen wil Schneider Electric binnen 15 jaar een neutrale koolstofbalans kunnen voorleggen voor al haar sites. Ze zullen ook de mogelijkheid bieden om een samenhangend industrieel ecosysteem te bouwen waarbij leveranciers en klanten zich engageren om twee uiterst belangrijke doelstellingen te halen:

  • Aanmoedigen en begeleiden van de stakeholders om hun eigen energieconsumptie met 30% te verminderen door gebruik te maken van oplossingen voor actieve energie-efficiëntie.
  • Het leven van mensen aan de basis van de piramide veranderen door ze toegang te verlenen tot schone energie of door ze te helpen om een uitweg te vinden uit de energie-armoede.

  "Onze rol is duidelijk: iedereen moet altijd en overal een rijker leven krijgen. De duurzame ontwikkeling vormt daarom de basis van onze strategie. Schneider Electric is ervan overtuigd dat alles wat goed is voor het klimaat, ook goed is voor de economie. We zitten vandaag in een beslissende fase waar de nieuwe technologieën ons de mogelijkheid geven om op een radicaal andere en veel efficiëntere en duurzamere manier om te gaan met energie. We mogen tegelijk niet vergeten dat de strijd tegen de klimaatverandering niet los kan worden gezien van de vragen in verband met ontwikkeling. We menen tenslotte ook dat er een degelijk systeem moet worden gevonden om de koolstofprijs zodanig vast te leggen dat iedereen rekening houdt met de gevolgen van zijn daden voor het klimaat", verduidelijkt Jean-Pascal Tricoire, CEO van Schneider Electric.

  In het kader van de klimaatconferentie van Parijs gaat Schneider Electric 10 sterke verbintenissen aan. De Groep baseert zich daarbij op de aanzienlijke ervaring die haar Planeet & Maatschappij Barometer heeft opgeleverd om de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling te bepalen. Deze verbintenissen houden niet alleen verband met de producten en oplossingen van de Groep, maar ook met haar R&D en met haar industriële activiteiten:

  1. Kwantificeren van de koolstofimpact van 100% van de grote klantenprojecten.
  2. Ontwerpen van 100% van de nieuwe aanbiedingen op basis van de Schneider Electric ecoDesign Way™ en ervoor zorgen dat 75% van de productenomzet het Green Premium™ label heeft.
  3. Vermijden van de emissie van 120.000 ton CO2 door diensten voor "einde levensduur" van de producten te voorzien die overeenstemmen met de principes van de kringloopeconomie.
  4. Vergemakkelijken van de toegang tot verlichting en communicatie voor 50 miljoen mensen aan de basis van de piramide binnen een periode van 10 jaar dankzij oplossingen met een laag koolstofgehalte.
  5. Lanceren van initiatieven voor de opslag van energie om de ontwikkeling van hernieuwbare energie en micro-grids mogelijk te maken.
  6. Binnen 5 jaar alternatieven voor het gebruik van SF6 gas voorstellen en geen SF6 gas meer gebruiken in de producten van Schneider Electric.
  7. Verminderen van de energie-intensiteit van Schneider Electric met 3,5% per jaar.
  8. Verminderen van de CO2-emissie van Schneider Electric ten gevolge van het gebruik van transportsystemen, met 3,5% per jaar.
  9. Investeren van 10 miljard euro in innovatie en R&D voor duurzame ontwikkeling in de loop van de tien volgende jaren.
  10. Uitgeven van een "klimaat"-obligatie voor de financiering van de R&D om het koolstofgehalte te verlagen in alle activiteiten van Schneider Electric.

  De vooruitgang die geboekt wordt in verband met deze verbintenissen, zal worden gepubliceerd in het kader van de Planeet & Maatschappij Barometer of in het kader van een specifieke communicatie.

  Over Schneider Electric
  Schneider Electric is de wereldspecialist in energiebeheer en automatisatie, en heeft in 2014 een omzet gehaald van 25 miljard euro. Onze 170.000 medewerkers beantwoorden aan de behoeften van onze klanten in meer dan 100 landen. Ze helpen deze klanten om hun energie en hun processen op een zekere, betrouwbare, efficiënte en duurzame manier te beheren. Onze technologieën, software en services met een bijzonder ruim gamma - van de eenvoudigste schakelaars tot de meest complexe besturingssystemen - geven onze klanten de mogelijkheid om het beheer en de automatisering van hun activiteiten te optimaliseren. Onze geconnecteerde technologieën leveren een sterke bijdrage tot de herinrichting van de industrieën, tot de omvorming van de steden en tot de verrijking van het leven van hun inwoners. Bij Schneider Electric heet dat: Life Is On.

  www.schneider-electric.com/sri 

  > Ontdek Life is On

  Hashtags: #COP21 #RoadToParis #ActOnClimate #Planet&Society

  Media Contact
  Schneider Electric
  Véronique Roquet-Montegon
  Media Contact
  Sine Nomine for Schneider Electric
  Nathalie Riera
  Tel.: +33 (0)1 41 29 70 76
  veronique.roquet-montegon@schneider-electric.com 
  Tel.: +33 (0)6 82 83 34 20
  schneider-electric@sinenomine.fr