Selecteer uw land of regio in het menu of door te klikken op de wereldkaart *
Country Selector Alternate Image


Pers


  Persbericht

  29/09/2016

  Masterpact MTZ: de laagspanningsvermogenschakelaars van de nieuwe generatie herdefiniëren het begrip vermogensdistributie

  Brussel, 29 september 2016 - Als wereldspecialist in energiebeheer en automatisering is Schneider Electric sinds 30 jaar de absolute referentie voor pneumatische vermogenschakelaars (ACB) voor elektriciteitsdistributie, eerst met de Masterpact M, daarna met de Masterpact NT/NW. Vandaag heeft Schneider Electric de lancering aangekondigd van de Masterpact MTZ, een laagspanningsvermogenschakelaar van de volgende generatie die de legendarische prestaties en betrouwbaarheid van de onderneming combineert met nieuwe digitale mogelijkheden.

  Betere prestaties
  De Masterpact MTZ is de eerste pneumatische vermogenschakelaar die uitgerust is met een klasse 1 precisiemeter die voldoet aan de IEC 61557-12 norm. De energie-efficiëntie is het resultaat van een precieze analyse van het energieverbruik, van de optimalisering, van de verdeling van de kosten en van de evaluatie van de tendensen op het gebied van energieverbruik. Het energiebeheer beantwoordt aan de internationale ISO 50001 en IEC 60364-8 reglementeringen.

  Vereenvoudigde upgrades
  De Masterpact MTZ kan dus bijzonder interessante troeven voorleggen en biedt hetzelfde vermogen, dezelfde uitschakelprestaties en hetzelfde formaat als het huidige Masterpact gamma zodat de integratie en een transparante en snelle modernisering in de verdeelkasten bijzonder vlot verlopen. Door deze directe overgang van de Masterpact NT/NW naar de Masterpact MTZ moet de verdeelkast niet heringericht worden en zijn geen nieuwe certificatietests voor de IEC 61439-2 vereist. Het product kan bovendien gemakkelijk worden geïntegreerd in de Smart Panels en kan worden aangesloten op de beheersystemen dankzij een geïntegreerde native Ethernet aansluiting.

  Betrouwbaarder
  De Masterpact MTZ beschermt de uitrusting en de activiteiten tegen overbelastingen, kortsluitingen en isolatiefouten van de kabels. Hij garandeert de uitzonderlijk lange goede werking die vereist is voor laagspanningsnetten voor elektriciteitsdistributie, ook in de moeilijkste omgevingen. De Masterpact MTZ biedt ook uitstekende mechanische en elektrische prestaties die beter zijn dan de geldende normen, en is bestand tegen de hoogste spanningsveranderingen, tegen elektromagnetische storingen, tegen trillingen, tegen schokken, tegen corrosieve en chemische omgevingen en tegen extreme temperaturen.

  Meer flexibiliteit
  De Masterpact MTZ kan ook op elk ogenblik en om het even waar worden gepersonaliseerd via digitale modules. Er zijn verscheidene geavanceerde opties met digitale modules beschikbaar voor beveiliging, meting, diagnose en onderhoud. De Masterpact MTZ is evolutief op om het even welk moment van de levenscyclus, van het ontwerp en van de configuratie tot aan de inbedrijfstelling (voor wijzigingen op het allerlaatste ogenblik) en tot aan de operationele upgrades, zonder onderbreking van de voeding en zonder stopzetting van de productie.

  Meer veiligheid
  Het zekere en efficiënte dagelijkse beheer van de uitrusting wordt veel eenvoudiger dankzij de connectiviteit met de smartphones, met de bewerkingen en met de analysesoftware. De intelligente en interactieve mens-machine-interface beperkt de veiligheidsrisico's tijdens het plaatselijke onderhoud omdat er geen enkel direct contact vereist is voor het uitvoeren van analyses en snelle metingen via een beveiligde Bluetooth verbinding. Alle functies voor een snel overzicht en een autodiagnose van de beveiligingsparameters en van de nodige wijzigingen, van het energieverbruik, van de kwaliteit van de voeding, van de fasencorrectie en van de werkingsstatus zijn beschikbaar in realtime.

  Langere goede werking
  Bij een stroomonderbreking kunnen de klanten de duur van de stilstand verminderen en de voeding snel en zeker herstellen via hun smartphone. De essentiële gegevens worden opgeslagen vóór de uitschakeling (metingen, beveiligingsparameters) en zelfs zonder voeding, dankzij een NFC verbinding die uitleg geeft over de oorzaken en die stap-voor-stap instructies geeft voor het herinschakelen van de vermogenschakelaar en voor het herstellen van de voeding.

  Klaar voor de toekomst, beter geconnecteerd en digitaal
  De Masterpact MTZ is klaar voor de toekomst. Hij kan immers direct in de architectuur van de Smart Panels worden geïntegreerd en kan op afstand worden gestuurd en gemonitord via een supervisiesysteem voor het uitvoeren van predictief en preventief onderhoud en voor het beheer van energie en van assets dankzij een geïntegreerde Ethernet aansluiting. 

  De Masterpact MTZ biedt ook een buitengewone connectiviteit en garandeert op die manier een digitale gebruikerservaring tijdens de volledige levenscyclus.

  Besparingen op verborgen kosten
  De Masterpact MTZ kan bovendien worden beheerd via de on site services van Schneider Electric en dit geldt voor alle stappen (planning installatie, exploitatie, onderhoud, optimalisering en vernieuwing). Gecombineerd met de native connectiviteit van de Masterpact MTZ en van de Smart Panels, zorgt deze deskundigheid voor een onderhoud in functie van de status, voor een beheer op afstand van de installaties en voor een goed beheer van de assets. Het energiebeheer wordt ook verbeterd dankzij aangepaste services. Dit alles levert aanzienlijke besparingen op in termen van energie en onderhoud. Er is ook een geavanceerde technische support voorzien.

  Samengevat...
  Schneider Electric heeft de vermogensdistributie herdacht in functie van de huidige veranderingen van onze energetische omgeving en de Masterpact MTZ werd ontwikkeld op basis van dit toekomstbeeld. Hij levert trouwens het onbetwistbare bewijs van deze evolutie. De gebruikers verwachten een vermogensdistributie die zekerder, betrouwbaarder, efficiënt, duurzaam en veilig geconnecteerd is. De connectiviteit van de nieuwe Masterpact, zijn digitale mogelijkheden en de transparante integratie die hij biedt in de EcoStruxure architectuur, leveren aanzienlijke voordelen op voor de eindgebruikers, voor de opstellers van bestekken, voor de bordenbouwers en voor de ondernemingen die vermogenschakelaars met een groot vermogen nodig hebben voor laagspanningsoplossingen die bestemd zijn voor industriële sites, voor strategische applicaties en voor gebouwen.

  Voor meer informatie over Masterpact MTZ, gaan naar schneider-electric.be/masterpactmtznl

  Over Schneider Electric
  Als wereldspecialist in energiebeheer met een aanwezigheid in meer dan 100 landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor verscheidene marktsegmenten. De Groep geniet een leiderspositie op de markt van de energie en de infrastructuur,  in industriële processen, Building Automation, gegevenscentra en netwerken en een grote aanwezigheid op de residentiële markt. Geëngageerd om energie betrouwbaarder, veiliger, efficiënter en productiever te maken, hebben de 170.000 medewerkers van Schneider Electric in 2014 een omzet  van 25 miljard euro geboekt. Elke dag opnieuw zetten zij zich in om individuen en organisaties te helpen het meeste uit hun energie te halen.
  www.schneider-electric.be 

  Yves Roy
  Schneider Electric
  Field Marketing Manager
  +32 (0)2 37 37 932
  yves.roy@schneider-electric.com