Selecteer uw land of regio in het menu of door te klikken op de wereldkaart *
Country Selector Alternate Image

Schneider Electric e-Library

De producten van Schneider Electric nu op iPad

Velen onder ons hebben het moeilijk om tred te houden met de razendsnelle evolutie van de computertechnologie. Anderen volgen deze angstvallig op de voet. Ze willen de technologievoorsprong van iedere nieuwe generatie tablets niet missen en onmiddellijk omzetten in hun werkzaamheden om deze zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Tablets zijn draagbaar, veelzijdig, licht en altijd bij de hand. Met hun groeiend aanbod van apps, mediadiensten, navigatie en sociale netwerken, betekenen ze een verrijking van ons digitaal leven. Zowel voor de klasleraar op school als voor de CEO in de bedrijfswereld is de tablet een onmisbare informaticatool geworden voor informatieverspreiding. Ook Schneider Electric erkent deze voordelen en zet de tablet in om haar klanten toegang te verschaffen tot een wereld van technische informatie.

iPad     Handig, snel en prijsgunstig
            De gedrukte catalogi van de nieuwe Schneider Electric producten worden nog niet onmiddellijk afgeschaft. Echter wordt wel een geleidelijke overgang van papier naar gedigitaliseerde productinformatie nagestreefd. Wellicht een logische conclusie, gezien het waarschijnlijk exponentieel stijgend aantal iPad-gebruikers. Klanten zullen vlug overtuigd zijn van de
            tabletvoordelen zoals comfort, snelheid, eenvoudig gebruik van opzoektools, snelle toegang tot de gezochte gegevens en betere actualisatie van de informatie. De tablet, die ook voor tal van andere toepassingen kan gebruikt worden, biedt bijkomende nuttige voordelen waaronder draadloze communicatie en buitengewoon goede beeldkwaliteit (vooral nuttig bij het weergeven en vergroten van schemadetails).

iPad

Catalogi op de tablet
            iPad’s zijn zeer handig voor het opzoeken van (industrie)producten in catalogi. Alle catalogi die op de internetsite www.schneider-electric.be verschijnen, worden dan ook op tablet beschikbaar gesteld. Maar dit is niet alles. Daarnaast vindt de gebruiker tal van documenten met beschrijvingen van industriële toepassingen.
            Een eerste bibliotheek “Automatisering en Controle” en een tweede “Elektrische Distributie”, zijn vandaag al te raadplegen.
            Via een aangename en gebruiksvriendelijke introductiepagina, die ook gepersonaliseerd kan worden, komt u in enkele kliks terecht bij het gezochte document.
            U wordt bij het opzoeken geholpen door een filter en een “product selector”. U vindt hier brochures, certificaten, conformiteitsverklaringen, cataloguspagina’s, gebruikersgidsen, instructiefiches, argumentaria. Het volstaat de Schneider Electric applicatie “Schneider Electric e-Library” te downloaden in de “App Store”.
            De publicaties zijn beschikbaar in het Frans en in het Nederlands, in functie van het besturingssysteem dat de klant gebruikt.

Voordelen
            Het geld dat vrijkomt door de besparingen op het papieren drukwerk kan geïnvesteerd worden in internetcommunicatie. Het gaat veel sneller een product of document op te zoeken in het geheugen van de iPad dan in een gedrukte catalogus.
            Bovendien zijn deze onhandig en zwaar.
            De catalogi op iPad zijn aangepast aan het land van de gebruiker en aan de publicaties op het web. De inhoudsopgave van de catalogi kan gemakkelijk rekening houden met veel geraadpleegde pagina’s of productklassen.
            De organisatie van de databank is gemeenschappelijk voor alle landen waar Schneider Electric actief is, wat het onderhoud vergemakkelijkt. Op lokaal vlak zou dit onbegonnen werk zijn.