Welkom op de website van Schneider Electric

Welkom op onze website.

U kunt een ander land kiezen om beschikbare producten te bekijken of naar onze wereldwijde website gaan voor meer informatie over ons bedrijf.

Een ander land of een andere regio kiezen

 • Default Alternative Text

  Diversity and Inclusion

  Initiatieven

  Schneider Electric heeft initiatieven ontwikkeld door wereldwijde en lokale teams om een gevarieerde en open cultuur te promoten, gendergelijkheid, vrouwennetwerken, leiderschapsprogramma's en forums. Dertig diversiviteits- en integratieambassadeurs maken deel uit van het netwerk in onze belangrijkste landen, om de politiek van het bedrijf wereldwijd te ontplooien. Dit omvat: Diversiteitsdagen, zwangerschapsverlof beleid, netwerkactiviteiten, evenementen voor vrouwelijke leiders, gender workshop voor leiders, vrouwen in leiderschap programma's en meer.

  • Proud to have one of our employees as an Olympic Torch bearer Henry Gurgel from Schneider Electric Brazil - a member of the Brazil Paralympic weight-lifting team - led the Olympic Torch through Ceara state.

   His involvement shows the importance of applying the spirit of the Olympic and Paralympic Games in our daily lives. Henry is an inspiration to Schneider Electric in building a diverse company, where people are engaged in building an inclusive and highly performance team that values all of its members in an equal manner.
  • Default Alternative Text
   Schneider Electric leaders continue their mobilization for gender equality 40 country presidents of Schneider Electric ratified the global Women’s Empowerment Principles  (WEPs) set out by UN Women and the Global Compact by the end of June 2016.These 40 leaders oversee more than 90 percent of Schneider Electric employees.
   WEP signatories publicly commit to making every possible effort to provide men and women with the same opportunities and enable them to reach their potential.
  • Annette Clayton Receives Legendary Leadership Award

   Annette Clayton, chief supply chain officer, receives the AWESOME Legendary Leadership (ALL) award on April 27, opening night of the 2016 AWESOME symposium, U.S.
   Recognized for her achievements in supply chain leadership and creating an environment where women are encouraged to excel and advance, Annette said, “I am humbled and honored to receive this prestigious award and I feel privileged to be among a group of distinguished peers who have also paved and shaped the way for women to succeed.”

   Standaard alternatieve tekst
  • Schneider Electric Brazilië ontvangt de 2016 WEP Silver Trofee

   Schneider Electric Brazilië ontvangt de 2016 Silver Trofee, in de categorie grote bedrijven voor een toonaangevende genderevenwicht tijdens de 2016 WEPs Brazil Award Prize- ceremonie dat plaatsgreep op 29 maart te Foz do Iguacu, Brazilië. De sterke mobilisatie voor HeforShe in Brazilië is erkend met deze award.

   Default Alternative Text
  • Schneider Electric Singapore Won HeForShe IMPACT Awards

   Schneider Electric Singapore won the corporate category in the HeForShe Impact Awards by the Singapore United Nation Women, on April 27, Singapore.
   The HeForShe Impact Awards is a supported by UN Women. It’s the first and inaugural award given by Singapore UN Women with as much as 70 entries submitted. The mobilization for HeforShe in Singapore has been recognized with the award.

   Standaard alternatieve tekst
  • “eaSE Her Life” – Schneider Electric Turkije Vrouwennetwerk

   Schneider Electric Turkije lanceerde het allereerste initiatief voor vrouwen op 24 februari, genaamd "eaSE Her Life" en werd gesponsord door de President van het land Bora Tuncer. Vrouwen van Schneider Electric Turkije van alle locaties kwamen samen om de best practices te delen en profijt te halen uit hun ervaringen, en samen in discussie te gaan met leden van het managementteam over de perceptie van vrouwen op het werk, en hoe het vertekend beeld van loopbaanontwikkeling van vrouwen als moeder en echtgenote kunnen bijgestuurd worden.

   Default Alternative Text
  • Chili - Ondertekening van de principes van vrouwen empowerment

   Santiago de Chili, maart 2016 - In de context van de viering van de internationale vrouwendag heeft de president van Schneider Electric Chili, Cándido Gutiérrez, de Women Empowerment Principles (WEP) ondertekend, om op die manier aan te sluiten aan het wereldwijde engagement dat gestart is in 2015 met de ondertekening door 15 CEO's van Schneider van de belangrijkste landen in de wereld. Cándido Gutiérrez benadrukte dat vrouwenempowerment innovatie betekent, creativiteit en differentiatie.

   Default Alternative Text
  • Lean IN - International Women’s Day Event in Singapore

   De internationale vrouwendag werd gevierd in Singapore op 8 maart met meer dan 200+ vrouwelijke deelnemers.
   Alle vrouwelijke werknemers kregen wensen op vrouwendag met een Schneider wenskaart die hen werd aangeboden door de mannelijke collega's dien hen feliciteerden met hun verwezenlijkingen. Country President Saulo Spaolans tekende Women's Empowerment Principles. Senior leiders van Commercial Operations, Global Supply Chain, HR vervoegden de paneldiscussie en deelden hun ervaring en persoonlijke verhalen betreffende vrouwenzaken en riep de mannen op naar voor om vrouwen te steunen en aan te moedigen.

   Default Alternative Text
  • De toekomst vorm geven met vrouwelijk leiderschap

   De internationale conferentie voor vrouwen in het management van de Duitse spoorwegen werd gehouden op 25 en 26 januari in Berlijn met 200 vrouwelijke managers. Rada Rodriguez, SVP Centraal en Oost-Europa, was uitgenodigd als hoofdspreker met als onderwerp – “Design the change” over de manier waarop organisaties de toekomst voorbereiden. Ze presenteerde het belang van Diversiteit & Integratie voor Schneider Electric en de huidige activiteiten in Duitsland voor Diversiteit & Integratie, met inbegrip van partnerships "GO MINT", “Charta der Vielfalt” evenals de deelname aan "vrouw & werk".

   Default Alternative Text
  • Internationale dag van mensen met een beperking

   3 december was de internationale dag van mensen met een beperking (Verenigde Naties)! In Zuid Amerika stimuleren we een cultuur van respect, leren en motiveren voor alle medewerkers en de maatschappij! Wij hadden het geluk een "Get on My chair" te lopen (naar analogie met get on my shoes) zodat medewerkers de dagelijkse problemen konden begrijpen en hoe sterk van geest onze medewerkers met een beperking wel zijn! Veel leren, inspiratie en motivatie om nooit op te geven!

   Default Alternative Text
  • Nieuwe erkenning in de Iberische zone

   Ainoa Irurre, onze VPHR Director voor de Iberische zone werd bekroond, in december 2015 in Barcelona met de AQ award voor "De beste HR directeur". Dit is een grote erkenning voor een belangrijk jaar en professionele loopbaan bij Schneider Electric. Ainoa is een van de belangrijkste promotors in Spanje voor cultuurdiversiteit.

   Default Alternative Text
  • La Tribune Women's Award 2015

   Elk jaar, sinds 2009, erkent het economisch dagblad "La Tribune" getalenteerde vrouwen in verschillende gebieden: onderzoek, bedrijfsleven, digitalisering, start up... In December ontving Christel Heydemann, Senior VP voor Global Alliances bij Schneider Electric, de award voor "Smart city". Gefeliciteerd!

   Deze prijs erkent een vrouw die een merkwaardige visie heeft op steden in de toekomst.

   Default Alternative Text
  • Frankrijk deelt een genderbalans experiment met Japan

   Op 16 september heeft een Japanse delegatie van het ministerie van Sociale Zaken geleerd hoe Frankrijk professionele ontwikkeling van vrouwen, levensbalans, evenwaardig loon en rekrutering aanpakt. Zij ontmoetten 3 van de technische jobs ambassadrices die hen uitlegden hoe hun technische en managementloopbaan, met inbegrip van een rijk familieleven, verliep. Een bezoek aan een gloednieuw kinderdagverblijf voor medewerkers toonde hen hoe het bedrijf zorg draagt voor het ouderschap.

   Default Alternative Text
  • Diversiteitslabel in België

   Bij Schneider Electric in België zijn we reeds jaren overtuigd dat diversiteit een noodzaak en een concurrentieel voordeel is.
   Voor de tweede keer op rij werd het diversiteitsplan voorgesteld aan de administratie van het Brussels Gewest en werd het aanvaard en gevalideerd.
   Slecht 21 bedrijven in het Brussels gewest verkregen een diversiteitslabel, dat officieel de inzet erkent die door hen werd toegezegd.
   Binnen de Belgische entiteit heeft de diversiteit een invloed op belangrijke assen zoals genderevenwicht, origine en leeftijd en dit via diversificatie van de rekruteringskanalen, gelijke opportuniteiten binnen het bedrijf, tijdens het rekruteren en de indiensttreding maar ook en speciaal door de betrokkenheid van onze medewerkers

   Default Alternative Text
  • Genderworkshop voor leiders

   Halve dag genderworkshops voor leiders op het niveau van het directiecomité werden gelanceerd door Jean-Pascal Tricoire, CEO van Schneider Electric.
   De workshops fungeren als een businesscase voor verandering en omvatten onder meer de evaluatie van het genderevenwicht in ons bedrijf, analyse van de factoren die het genderevenwicht afblokken en sterk
   engagement voor een concreet actieplan
   Gedurende de laatste twee jaar werden deze workshops uitgerold via de landen en bedrijfsraadcomités over de ganse wereld - bijna 20 leiderschapteams met 300 leiders hebben deze workshops bijgewoond. Deze cascadebenadering wordt nog altijd toegepast op het niveau van het middelmanagement.
   De laatste drie maanden werden workshops georganiseerd in Nederland, Denemarken, Polen en Brazilië

   Default Alternative Text
  • Uitmuntendheid in Diversiteit & Integratie

   Schneider Electric Maleisië markeert nog een grote mijlpaal waarbij het winnen van de ‘Excellence in Employee Diversity & Inclusion Strategies’ op de HR Excellence Awards by HR Magazine op 17 september 2015.
   Schneider Electric Maleisië kaapte de prijs met de Excellence in Employee Diversity & Inclusion Strategies, gebaseerd op zijn voortdurende inspanningen om genderevenwicht te promoten binnen de organisatie. Diversiteit en integratie (D&I) zijn een integraal deel van de cultuur van onze organisatie. D&I principes zijn ingebed in rekrutering, opleiding, ontwikkeling en empowerment van alle medewerkers. De organisatie heeft verschillende programma's uitgerold waaronder de wedstrijd Go Green in de stad voor studenten, waarbij elk team tenminste één vrouwelijk lid dient te hebben, vrouwen empowerment, genderevenwicht training en de HeForShe campagne onder het impact 10x10x10-initiatief om de business strategisch te ondersteunen via betrokkenheid van de medewerkers in een poging om empowerment en deelname op de werkplek te verzekeren.

   Default Alternative Text

   Ga terug naar homepagina Diversiteit & Integratie

   Diversiteit & Integratie