Belgium (Dutch)

Welkom op de website van Schneider Electric

Welkom op onze website.

U kunt een ander land kiezen om beschikbare producten te bekijken of naar onze wereldwijde website gaan voor meer informatie over ons bedrijf.

Een ander land of een andere regio kiezen

  • Default Alternative Text

    Internet of Things (IoT) & Industrial Internet of Things (IIoT)

We spreken van Internet of Things (IoT) wanneer een fysiek product dat een of meerdere functies vervult in de tastbare, fysieke wereld zijn functies uitgebreid ziet worden doordat het ook verbonden is met de virtuele wereld. Er vindt met andere woorden een uitwisseling plaats tussen de fysieke en de digitale wereld. Fysieke producten produceren dus gegevens die worden verstuurd, opgeslagen en gedeeld in de digitale wereld.
 
Internet of things
 

De revolutie van verbonden producten en de opkomst van Internet of Things

Het Internet of Things is de grote (r)evolutie van het internet de volgende jaren. Experts voorspellen dat er meer dan 75 miljard verbonden apparaten zullen zijn tegen 2025. Deze apparaten zullen allemaal data produceren die opgeslagen zal worden in de digitale wereld en overal beschikbaar zal zijn via de Cloud. Data produceren is goed maar men moet de gegevens ook gebruiken om de toegevoegde waarde te maximaliseren.
 
De term IoT wordt vaak geassocieerd met verschillende consumententoepassingen zoals de smartwatch. Maar het gaat veel verder dan dat, IoT wordt ook steeds meer ontwikkeld voor industriële toepassingen. Hierbij wordt de term, Industrial Internet of Things (IIoT), steeds meer gebruikt. Er zijn vele toepassingen mogelijk en geeft de industrieën mogelijkheden om efficiënter, productiever en veiliger te werken.
 
Schneider Electric heeft de geweldige uitdaging van Internet of Things goed begrepen en positioneert zich als globale leider in deze digitale transformatie voor het energiebeheer en automatisering van woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuren en industrieën door hun platform EcoStruxure.
 

Internet of Things bij Schneider Electric

Het innovatieve platform van Schneider Electric dat data gebruikt afkomstig van Internet of Things-technologieën is genaamd EcoStruxure.
 
EcoStruxure is een totaaloplossing op 3 niveaus, van verbonden producten tot sturingstoepassingen. Analysehulpmiddelen zijn beschikbaar om de gegevens te gebruiken die door de verschillende niveaus worden gegenereerd om meer toegevoegde waarde te bieden aan de gebruikers.
Het platform bestaat uit 6 expertisegebieden: 
Meer weten over de EcoStruxure-oplossingen van Schneider Electric