Belgium (Dutch)

Welkom op de website van Schneider Electric

Welkom op onze website.

U kunt een ander land kiezen om beschikbare producten te bekijken of naar onze wereldwijde website gaan voor meer informatie over ons bedrijf.

Een ander land of een andere regio kiezen

 • Default Alternative Text

  2050: een CO2-neutrale TOEKOMST

  Versneld richting een CO2-neutrale TOEKOMST gaan is een gedurfde ambitie. En zelfs nog gedurfder wanneer het leveren van schone energie aan miljoenen mensen betekent dat een verouderd nationaal net moet worden gemoderniseerd. Enel garandeert succes dankzij het gebruik van Schneider EcoStruxure™ Grid.

  Ontdek EcoStruxure
 • Casestudy Enel Een heldere, "connected" toekomst

  Enel heeft zijn netbeheersysteem vernieuwd met meer en meer verscheidene hernieuwbare energiebronnen om aan de behoeften van morgen te voldoen en tegelijk de kwaliteit van de dienstverlening en de betrouwbaarheid te verbeteren.

Uitdaging

• de overstap naar hernieuwbare energie is een van de belangrijkste prioriteiten van deze eeuw.

• Energiedistributie is een grotere uitdaging dan ooit te voren.

• Hoe paste Enel, de grootste elektriciteitsdistributeur in Italië, zijn net aan om volop te profiteren van groene energie en koolstofneutraal te zijn tegen 2050?

DSC_5253-654x1470

Oplossing

Duurzaamheid en efficiëntie met EcoStruxure™
   Apps, analysesystemen en services: EcoStruxure™ ADMS (Advanced Distribution Management System)

• Een "smart grid" dat de verzamelde data op alle systemen ten volle kan benutten om vraag en aanbod op een flexibele en dynamische wijze op elkaar af te stemmen.

• Enel gebruikt EcoStruxure™ ADMS om een visueel en mathematisch model van zijn distributienet te verkrijgen, met inbegrip van gedetailleerde modellen voor spanningsbeheer, decentrale opwekking, frequentieregeling, energievraagbeheer en smart grid beheersdata.

• EcoStruxure™ ADMS is een real-timesysteem dat complete functionaliteit biedt voor planning, werking, simulatie en analyse van het distributiesysteem van een nutsvoorziening.

• Het helpt nutsvoorzieningen met complexe netten zoals dat van Enel om onderbrekingen en energieverliezen te beperken. Zo kan Enel alle data die op de bestaande systemen werd verzameld, compileren naar een slim centraal systeem, de data analyseren en de beste handelswijze bepalen.
 • Paris Innovation Summit Enel’s bold idea

  The world is going to be more and more connected and electric, with the customer at the center, becoming a key player in the system. Our challenge is to orchestrate everything with intelligence, through smart digital platforms - Marco Gazzino, Head of Partnerships & Innovation Intelligence, ENEL (Italy). #WhatsYourBoldIdea?

Ontdek hoe uw bedrijf succesvol kan zijn met innovatie op elk niveau.

Meer weten

EcoStruxure™ ADMS in combinatie met weersvoorspellingen kan de voordelen van decentrale opwekking optimaal benutten

Meer weten

Ontdek nog meer succesverhalen van klanten

Klik hier

Innovatieve energienetten, hernieuwbare energieopwekking en mondige klanten zijn tegenwoordig een feit en vormen de nieuwe wereld van energie in 3D+E

Meer weten

Resultaten

• Optimalisering van bestaande netten zonder bijkomende investering.
• Meer dan 40% van de Italiaanse energie is nu hernieuwbaar.
• Met ADMS is de voorziene energiebesparing ongeveer 144 GWh per jaar.
• CO2-uitstoot werd beperkt met 75.000 ton CO2 per jaar.
• Groene energie kan worden geïmplementeerd tegen veel lagere sociale en operationele kosten
Default Alternative Text

“Het is mogelijk om hernieuwbare bronnen en voordelen van groene energie te integreren, terwijl tegelijkertijd de kwaliteit van de dienstverlening en de stroomkwaliteit wordt verhoogd.” Christian Noce, System & Project Manager, Enel.